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  1. 市立名寄短期大学紀要(1990.3-2008.3)
  2. 第36巻

給食管理実習における教育方法と学生による自己評価

https://nayoro.repo.nii.ac.jp/records/642
https://nayoro.repo.nii.ac.jp/records/642
1c4bfdf1-8b3a-4598-a178-b640e9d178af
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-10-24
タイトル
タイトル 給食管理実習における教育方法と学生による自己評価
言語 ja
タイトル
タイトル An educational method and a self evaluation by students in the food service management practicum
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 小平, 洋子

× 小平, 洋子

WEKO 179
CiNii ID 9000006947847

ja 小平, 洋子
市立名寄短期大学

ja-Kana コダイラ, ヨウコ

Search repository
著者別名 Yoko, KODAIRA,

× Yoko, KODAIRA,

WEKO 1252

en Yoko, KODAIRA,
NAYORO CITY COLLEGE

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 給食管理実習は、給食の運営に関する方法・技術の習得、栄養士の役割および業務内容を理解するとともに、管理能力を養う。また、責任感や指導性を身につけることを目標としている。 給食管理実習における教育効果について、評価票を用いた学生による自己評価を試み、以下の結果を得た。 給食の運営に関する方法・技術の習得、栄養士の業務内容の理解、管理能力については高い評価が得られたが、指導性の評価は低かった。 評価項目間の相関では、実習日の調理と片付けは他の項目との相関が高かったが、作業指導と他の項目との相関は低かった。
言語 ja
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 It is believed that the food service managemento practicum helps students to develop skills in the area of food service manegemento methods and techniques.The practicum is suppose to help students understand the role of dietitians,including thier management skills,as well as their responsibilities and professional skills. In this study,the students were asked to self-evaluate the educational effectiveness of their food management practicum. The summary of the results of this study is as follows: While the students rated themselves high in the food service managemet areas of mehtods,techniques gained,understanding of the role of dietitians;the students did not rate themsalves as high in the area of professinal skills. As far as the correlation between the categories evaluated are concerned,the actual cooking ad cleaning management methods demonstrated a significant correlation,while teaching,method of the practicum and other categories did not show a significant correlation.
言語 en
書誌情報 ja : 市立名寄短期大学紀要
en : Bulletin of Nayoro City College

巻 36, p. 1-14, 発行日 2004-03
出版者
出版者 市立名寄短期大学
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 09165975
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10183618
論文ID(NAID)
内容記述タイプ Other
内容記述 9000006947847
言語 ja
関連サイト
識別子タイプ URI
関連識別子 https://cir.nii.ac.jp/crid/1520853832653426304
言語 ja
関連名称 CiNii
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
見出し
大見出し 論文
言語 ja
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Ver.1 2023-06-20 14:16:07.627779
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