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Suppressive Effect of High Hydrogen Generating High Amylose Cornstarch on Subacute Hepatic Ischemia-reperfusion Injury in Rats.
https://nayoro.repo.nii.ac.jp/records/205
https://nayoro.repo.nii.ac.jp/records/2050ed57852-97f7-4d26-80af-f2541476f39a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
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公開日 | 2014-01-16 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Suppressive Effect of High Hydrogen Generating High Amylose Cornstarch on Subacute Hepatic Ischemia-reperfusion Injury in Rats. | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | hydrogen | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | high amylose cornstarch | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | large intestine | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ischemia-reperfusion | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | antioxidant | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | journal article | |||||
著者 |
Hiroki, Tanabe
× Hiroki, Tanabe× Yumi, Sasaki× Tatsuro, Yamamoto× Shuhachi, Kiriyama× Naomichi, Nishimura |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | We examined whether feeding high hydrogen generating resistant starch could suppress subacute hepatic ischemiareperfusion injury. Rats were fed a control diet with or without 20% high amylose cornstarch (HAS) supplementation for 14 days. On day 12, rats were subject to ischemia-reperfusion treatment. Portal hydrogen concentration was higher in the HAS group compared with the control group. Increased plasma alanine and aspartate aminotransferase activities due to ischemia-reperfusion treatment tended to decrease, and a significant reduction was observed by HAS feeding when compared with the control group. In conclusion, HAS, which enhances hydrogen generation in the hindgut, alleviated subacute hepatic ischemia-reperfusion injury. | |||||
言語 | en | |||||
書誌情報 |
en : Bioscience of Microbiota, Food and Health :BMFH 巻 31, 号 4, p. 103-108, 発行日 2012-10 |
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出版者 | ||||||
出版者 | BMFH Press | |||||
言語 | en | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
収録物識別子 | 2186-6953 | |||||
DOI | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | DOI | |||||
関連識別子 | 10.12938/bmfh.31.103 | |||||
情報源 | ||||||
関連名称 | J-STAGE | |||||
関連サイト | ||||||
識別子タイプ | URI | |||||
関連識別子 | https://www.jstage.jst.go.jp/article/bmfh/31/4/31_103/_article | |||||
言語 | en | |||||
関連名称 | J-STAGE | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
言語 | en | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |