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赤インゲン「きたロッソ」の調理加工特性と収穫時期の影響
https://doi.org/10.69254/0002000081
https://doi.org/10.69254/0002000081ec13d451-3a37-49e4-a1c2-2c1c781fc2ea
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||
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公開日 | 2024-04-30 | |||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||
タイトル | 赤インゲン「きたロッソ」の調理加工特性と収穫時期の影響 | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||
タイトル | Cooking and Processing Characteristics of Red Kidney Bean "Kita Rosso" and Effect of Harvest Time | |||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | 赤インゲン豆 | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | サラダ | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | 洋風料理 | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | 調理加工特性 | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | 収穫時期 | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | Red kidney bean | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | salads | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | Western-style dishes | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | cooking and processing characteristics | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||
主題 | harvest time | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.69254/0002000081 | |||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||||||||
著者 |
加藤, 淳
× 加藤, 淳× 大都, 莉穂
× 髙橋, あみ
× 土谷, 由佳
× 齋藤, 優介
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著者別名 |
Jun, KATO
× Jun, KATO
× Riho, OOTSU
× Ami, TAKAHASHI
× Yuka, TSUTIYA
× Yusuke, SAITO
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抄録 | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||
内容記述 | 【要旨】赤インゲン豆「きたロッソ」は,北海道立総合研究機構十勝農業試験場で育成された,日本で初めてとなるサラダや煮込み料理などの洋風料理向けの新品種である。「きたロッソ」は,従来品種の「福良金時」や米国産「レッドキドニー」と比較して,より洋風料理に向いた調理加工特性を有し,外観品質や食味に対する評価も高かった。本研究における栽培試験実施条件(高温干ばつ年)では,収穫時期による明確な差異は認められなかった。圃場において収穫可能な水分条件に達した後では,収穫時期による違いは調理加工特性に大きな影響を及ぼさないものと推察された。 | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||
内容記述 | Abstract : “Kita Rosso” is the first new variety of red kidney bean bred at the Tokachi Agricultural Experiment Station of the Hokkaido Research Organization, for use in Western-style dishes such as salads and stews. “Kita Rosso" has more Western-style cooking and processing characteristics than the conventional variety "Fukura Kintoki" and "Red Kidney" variety from the U.S., and was highly evaluated for its appearance and taste. No clear differences were observed between the harvest times under the conditions of this study (hot and dry years). After moisture conditions suitable for harvest were reached in the field, differences in harvest times had no significant effect on the cooking and processing characteristics. | |||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
bibliographic_information |
ja : 紀要 fr : Bulletin of Nayoro City University 巻 18, p. 17-24, 発行日 2024-03-31 |
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出版者 | ||||||||||||||||||||||
出版者 | 名寄市立大学 | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
item_10002_source_id_9 | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 1881-7440 | |||||||||||||||||||||
item_10002_source_id_11 | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AA12272535 | |||||||||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||||||||||||
関連識別子 | https://cir.nii.ac.jp/crid/1050018672316832896 | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
関連名称 | CiNii | |||||||||||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |